nieuws

Conimex doet recall van boemboe

Assortiment 1938

Conimex doet recall van boemboe

ZOETERMEER – Foodfabrikant Conimex haalt een aantal verpakkingen van de Boemboe Sajoer Boontjes terug vanwege een fout bij de productie.

Dat laat de onderneming weten. Door een fout in de productie kan een aantal verpakkingen van de boemboe stukjes rubber bevatten. Het gaat om de verpakkingen met de streepjescode 8712100542619 en een houdbaarheidsdatum tot februari 2018. Consumenten die zo’n bakje hebben gekocht, kunnen het terugsturen naar een antwoordnummer van Conimex. Ze krijgen dan een ‘passende vergoeding’.

Vierde recall in food in korte tijd

Conimex is een dochteronderneming van Unilever. Het is in food al de vierde recall in enkele dagen. Zo heeft Jumbo heeft deze week besloten om diverse rundertartaarproducten, Duitse biefstuk en Steak du Boeuf  uit de schappen te halen vanwege mogelijke besmetting met de e.coli-bacterie. Daarnaast haalde Sparkel Beverages literpakken kokosdrank van de merken King Coconut en 100% Coconut Grove terug en was er een recall van Hanoju Gerstengras (tabletten en poeder).

Recall reisbed/box van Kruidvat

Ook buiten de foodbranche was er vandaag een recall. Het gaat daarbij om het Bambino reisbed/box voor baby’s van Kruidvat. Volgens de drogisterijketen blijken de naden van de verhoger niet sterk genoeg, waardoor het risico bestaat dat ze gaan scheuren. Baby’s kunnen in een scheur bekneld raken en hierdoor stikken. Kopers wordt verzocht de verhoger niet meer te gebruiken en terug te brengen naar de winkels.

Reageer op dit artikel