nieuws

Beste innovatie MKB: milieuvriendelijke tampons

Assortiment 1254

Beste innovatie MKB: milieuvriendelijke tampons

AMSTERDAM – Milieuvriendelijke tampons en maandverband van Yoni.care zijn uitgeroepen tot de beste MKB-innovatie in Nederland.

Dat is vandaag bekendgemaakt bij de publicatie van de MKB Innovatie Top 100. ‘Gewoon katoen. Geen plastic. Geen parfum. Geen gekke dingen’, luidt het motto van de leverancier die vooral via de drogisterij zijn range dameshygiëne verkoopt.

Geen sporen van chloor

Het gebruik van biologisch katoen voor tampons, maandverband en inlegkruisjes is nieuw, omdat meestal synthetische materialen gebruikt worden. Daarin kunnen volgens de Yoni.care-eigenaren Mariah Mansvelt Beck en Wendelien Hebly ook sporen van chloor en pesticiden zitten. Volgens Yoni-care kunnen deze synthetische stoffen een negatief effect hebben op de gezondheid van vrouwen in de vorm van irritaties of infecties. Op de verpakking van deze producten staat tot nu toe niets vermeld over de samenstelling.
Vrouwen gebruiken deze producten tijdens hun leven gemiddeld 11.000 keer. Op hun website schrijven Mansvelt Beck en Hebly: ‘Wij vinden dat iedere vrouw zou moeten kunnen weten waar haar producten van gemaakt zijn. Daarom staat het bij ons op het doosje. Onze producten zijn gemaakt van biologisch katoen. Geen plastic, geen parfum of andere gekke dingen. Ze zijn beschermend en biologisch afbreekbaar. What’s in the box, is on the box.’

Grote impact op assortimentsgroep

Volgens de jury zijn het nieuwe producten met een grote impact in deze industrie. Knap is dat ze in een korte tijd al op veel plekken in de schappen liggen, onder andere bij een grote drogisterijketen. Het zijn twee bevlogen ondernemers die een missie hebben om echt iets te veranderen.’
Yoni staat op het punt de verkoop uit te breiden naar België, Duitsland en Groot-Brittannië. De bekendmaking van de 11e MKB Innovatie Top 100 vond plaats in het Klokgebouw in Eindhoven tijdens de KvK-Dag van de Innovatie.

Reageer op dit artikel