nieuws

Lidl breidt biologisch assortiment uit

Assortiment 3580

Lidl breidt biologisch assortiment uit

HUIZEN – Lidl gaat deze zomer het biologische assortiment uitbreiden.

De discounter introduceert diverse nieuwe producten tijdens Lidl’s Bioweek, die start op 4 augustus. In deze periode kunnen klanten kennismaken met verschillende nieuwe biologische producten, variërend van groentesappen, koffiebonen en speltmeel tot koudgeperste lijnzaadolie en muesli.

Voorkeur van de klant

Het biologische assortiment zal de komende tijd ‘meebewegen’ met de voorkeuren van de klanten. Waar mogelijk krijgen de meest gevraagde producten tijdens de Bioweek later een vaste plaats in het schap. ‘De voorkeuren van onze klanten vertalen we door naar ons assortiment. De klant beslist mee, dit geldt voor biologisch net als voor de andere onderdelen van ons assortiment’, zegt Lidl-woordvoerder Christine Braun.

Groente en fruit

De groente- en fruitafdeling wordt ook uitgebreid met jaarrond- en seizoensproducten, zoals bloemkool, avocado, pastinaak en pompoen. Daarmee verdubbelt de supermarkt haar aanbod biologisch agf-producten.

Biologisch keurmerk

De producten zijn afkomstig uit verschillende landen, waaronder Nederland. Op alle producten staat het Europees biologisch keurmerk, dat garandeert dat aan de EU-regels voor biologische landbouw wordt voldaan.

Volgende stap voor biologisch

Lidl zegt in een reactie op de aanvulling dat biologische producten toe zijn aan een volgende stap. ‘Het marktaandeel van biologisch stijgt, maar is relatief laag. Er valt nog veel te winnen, daar willen we ons steentje aan bijdragen.’

Reageer op dit artikel