nieuws

Onverpakt biologisch agf verkoopt beter

Assortiment 1661

Onverpakt biologisch agf verkoopt beter

WAGENINGEN – Onverpakte biologisch groenten en fruit verkopen in de supermarkt beter dan in plastic verpakt biologisch agf.

Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit blijkt dat consumenten plastic verpakkingen niet associëren met biologisch. Dat is de uitkomst van een studie met consumenten/studenten die inkopen deden in een virtuele supermarkt, meldt Resource, een website en magazine van de Wageningen Universiteit.

Onverpakt biologisch agf

De onderzoekers Erica van Herpen van Marktkunde en Consumentengedrag en Victor Immink en Jos van den Puttelaar van het LEI testten of onverpakt biologische groenten en fruit beter zouden verkopen dan in plastic verpakte groenten en fruit. Toen ze deze hypothese testten met een groep studenten in de virtuele supermarkt, bleek dat inderdaad te kloppen. De onverpakte biologische groenten en fruit verkochten beter.

Alle agf verkoopt beter zonder plastic

Uit een tweede experiment, met consumenten, bleek overigens dat dit opgaat voor alle groenten en fruit. Ook niet-biologisch onverpakte groenten en fruit verkopen beter dan de in plastic verpakte. De onderzoekers concluderen dat het verwijderen van plastic verpakkingen een veelbelovende manier kan zijn om de verkoop van biologische groenten te verhogen.

Virtuele supermarkt

In de virtuele supermarkt van de Wageningen Universiteit zijn de schappen, verpakkingen en dergelijke snel en makkelijk aan te passen. Die worden geprojecteerd op grote schermen en consumenten/testpersonen kiezen alsof ze werkelijk door een supermarkt lopen. Daardoor is aankoopgedrag van consumenten onder verschillende omstandigheden te observeren en bestuderen.

Reageer op dit artikel