nieuws

Foodwatch laakt AH, Aldi, Jumbo en Lidl

Assortiment 5505

Foodwatch laakt AH, Aldi, Jumbo en Lidl

AMSTERDAM – Actiegroep Foodwatch luidt de noodklok over vervuiling van producten met gevaarlijke minerale oliën. Negen van de twaalf geteste huismerkproducten van de vier grootse supermarktketens vallen in de ogen van Foodwatch door de mand.

De actiegroep liet producten van Albert Heijn, Aldi, Jumbo en Lidl testen op de aanwezigheid van moah en mosh. Het betreft een herhaling van een eerdere test. ‘Supermarkten negeren de oproep van minister Schippers om de vervuiling van hun producten met de gevaarlijke minerale oliën’, briest Foodwatch op de eigen website. De organisatie had op verbetering gehoopt.

grafiek foodwatch

Mosh in zeven van de twaalf producten

In zeven van de twaalf geteste producten werd mosh aangetroffen, waaronder alle drie de producten van Albert Heijn, twee producten van Aldi en één product van Jumbo en Lidl. Mosh wordt ervan verdacht weefselschade te kunnen veroorzaken, moah wordt in verband gebracht met kanker. Moah zat in negen van de elf geteste producten, zo stelt Foodwatch.

Foodwatch noemt minister naïef

Foodwatch: ‘Meer dan een half jaar na onze eerste test liggen er nog steeds sterk vervuilde producten in het winkelschap. De door de minister gewenste ‘eigen verantwoordelijkheid’ van bedrijven is ver te zoeken. De voedselindustrie waakt niet over onze gezondheid – deze wens van minister Schippers is naïef.’

Reageer op dit artikel