nieuws

Supermarkten verkopen weer meer brood

Assortiment 1831

Supermarkten verkopen weer meer brood

ZALTBOMMEL – Voor het eerst sinds 2012 wordt er weer meer brood verkocht in de Nederlandse supermarkten. In de eerste 16 weken van dit jaar steeg de omzet van € 446 miljoen in 2015 naar € 454 miljoen in 2016.

Recente cijfers van IRI laten zien dat bij de verkopen van brood sprake is van een trendbreuk.

Tarwe

De afgelopen jaren had brood het moeilijk. Onder invloed van boeken als Broodbuik en De Voedselzandloper, die uitleggen waarom de mens tarwe zou moeten mijden, werd er in totaliteit minder brood verkocht. De broodvolumes stonden tot en met 2015 onder druk.

Schijf van Vijf

‘Daar is nu verandering in gekomen. Een opmerkelijke kentering’, laat Sjanny van Beekveld, business insights director bij IRI, weten aan Distrifood. Het effect van de boeken lijkt minder te worden, bovendien komt brood in de nieuwste Schijf van Vijf weer positief naar voren, zo analyseert de IRI-onderzoeker.

Jumbo

‘Ook de Jaaraanbieding bij Jumbo is een belangrijke drijver achter de groei’, weet Van Beekveld. Kaiserbroodjes en ovenverse croissants worden per vier stuks aangeboden voor €1. Zowel in waarde (omzet) als in volume is in de gezamenlijke supermarkten sprake van een groei.

Reageer op dit artikel