nieuws

AH komt met nieuwe versie Brouwers bier

Assortiment 13872

AH komt met nieuwe versie Brouwers bier

ZAANDAM – Albert Heijn introduceert binnenkort een nieuw eigen bier. Het gaat om een product met de naam Brouwers pilsener.

Het bier ligt vanaf maandag 20 juni in de schappen van de Albert Heijn-supermarkten. Dat bevestigt AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood.

Verpakking
Volgens Aspeslagh wordt het pilsener in twee verschillende verpakkingen aangeboden. Naast blikjes is het bier straks ook te verkrijgen in flesjes met een draaidop. De flesjes zitten in kartonnen kratjes.

Naam
Brouwers pilsener vervangt het AH pils. De naam refereert aan Brouwers bier. Dit bier werd in 1978 geïntroduceerd door AH en in 1999 weer van de markt gehaald. Volgens Aspeslagh is afgezien van de naam het nieuwe pilsener niet te vergelijken met Brouwers Bier. ‘Het nieuwe pilsener past in de trend van de speciaalbieren. Bij het brouwen van het bier wordt dry hopping toegepast, waardoor het bier een bijzondere, hopperige smaak heeft. Het is de naam van toen, maar met de smaak van nu.’

Groen flesje
De prijs van het product is op dit moment niet bekend. Waar het Brouwers bier werd verkocht in bruine flesjes, wordt Brouwers pilsener aangeboden in groene flesjes.

Reageer op dit artikel