nieuws

Jumbo passeert AH in VarkensvleesMonitor

Assortiment 1314

Jumbo passeert AH in VarkensvleesMonitor

AMSTERDAM – In de ranglijst van supermarkten die varkensvlees met een Beter Leven Keurmerk verkopen heeft Jumbo concurrent Albert Heijn van de tweede plaats verstoten. Lidl blijft eerste.

52 procent van het varkensvlees bij Jumbo heeft het keurmerk, bij AH is dat 50 procent. De meest varkensvriendelijke supermarktketen is nog steeds Lidl met 64 procent Beter Leven Keurmerk.

VarkenvleesMonitor
De percentages staan vermeld in de maandelijkse VarkensvleesMonitor van de stichting Varkens in Nood. Daaruit blijkt dat Aldi voor het eerst sterk is gegroeid als het gaat om keurmerkvlees. Verkocht de Duitse discounter in maart nog maar 5 procent varkensvlees met keurmerk, in april was dat gestegen naar 14 procent. Aldi heeft toegezegd deze groei in 2016 maandelijks te zullen voortzetten.

Achterhoede
Plus en Deen hebben het niet zo goed gedaan, ze verkochten in april respectievelijk 5 en 7 procent minder van het goede varkensvlees.Jan Linders en Emté zijn voor het eerst meegenomen in de telling, maar eindigen in de achterhoede.

Voortgang
De Nederlandse supermarkten hebben in 2013 beloofd fasegewijs over te zullen stappen op varkensvlees met het Beter Leven Keurmerk. Varkens in Nood controleert maandelijks hoe het met de voortgang staat. Het Beter Leven Keurmerk geeft een indicatie voor het dierenwelzijn van de dieren. Hoe meer varkensvlees met dit kenmerk, des te hoger de score in de monitor.

tabelvarkensvlees

 

Reageer op dit artikel