nieuws

Lidl scoort beste in varkensvlees met ster

Assortiment

Lidl scoort beste in varkensvlees met ster

AMSTERDAM – Lidl is de supermarktketen met de beste score op het gebied van varkensvlees met minimaal één ster. Jumbo en Vomar maken de meeste progressie.

Dat blijkt uit cijfers die door Varkens in Nood naar buiten zijn gebracht. De organisatie gaat voortaan maandelijks meten hoe supermarkten scoren met varkensvlees met het Beter Leven-keurmerk. Daarmee wil de organisatie de druk op de supermarkten houden bij de omschakeling van regulier vlees naar vlees met het Beter Leven-keurmerk.

Albert Heijn maakt amper progressie
Volgens de actiegroep heeft op dit moment 39 procent van het varkensvlees het Beter Leven-keurmerk, tegen 35 procent in januari. Vooral in vleeswaren en worst heeft het meeste varkensvlees nog geen keurmerk. Lidl staat bovenaan in de door Varkens in Nood berekende ranglijst op basis van gewogen gemiddelde, Aldi staat laatste. Albert Heijn maakt al sinds 2014 amper progressie, zo concludeert de dierenrechtenclub.

Bron: Varkens in Nood

Bron: Varkens in Nood

Bij het gewogen gemiddelde is het eindpercentage gecorrigeerd voor de door Varkens in Nood geschatte omvang van de assortimentsgroep. Daaruit blijkt dat supermarkten als geheel dus op 39 procent zitten, Lidl met 61 procent bovenaan staat, gevolgd door Albert Heijn (52%) en Jumbo (42%). Plus (32%) en Aldi (5%) sluiten de ranglijst af.

Jumbo en Vomar sterkste groeiers
Varkens in Nood hield dezelfde meting in januari. Ten opzichte van toen zijn Jumbo en Vomar de sterkste groeiers. Ook Dekamarkt en Dirk van den Broek tonen een in de ogen van de organisatie positieve trend. Die vooruitgang manifesteert zich vooral in het verse vlees voor de avondmaaltijd. In diepvries werd geen vlees met keurmerk aangetroffen.

cijfers varkensvlees met keurmerk 02

Bron: Varkens in Nood

cijfers varkensvlees met keurmerk 03

Bron: Varkens in Nood

Reageer op dit artikel