nieuws

Jumbo lanceert chips met Vinkje-keurmerk

Assortiment

Jumbo lanceert chips met Vinkje-keurmerk

VEGHEL – Jumbo introduceert in het snackschap Superslurfjes. Het betreft hier chips die voorzien zijn van het Vinkje keurmerk van Stichting Ik Kies Bewust.

Jumbo beweert dat het de eerste chips in Nederland is die voorzien zijn van het keurmerk. Dit houdt in dat de chips een bewuste keuze zijn in de betreffende productgroep, de chips bevatten volgens Jumbo aanzienlijk minder verzadigd vet en zout dan andere varianten. De snackjes hebben de vorm van een olifantenslurf en zijn verkrijgbaar in de smaken paprika en wortel.

Alternatief
‘We willen gezond eten voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken. Daarom maken we ons assortiment steeds gezonder. Daarnaast bieden we steeds meer bewuste tussendoortjes aan voor de lekkere trek. Doordat deze chips tenminste 25 procent minder zout en tenminste 30 procent minder vet bevatten, bieden we met de Superslurfjes een goed alternatief voor traditionele chips of zoutjes. Bovendien zijn de chips vrij van gluten en melk’, zegt Ed van de Weerd, directeur commercie van Jumbo, over het nieuwe product.

Competitie
De introductie van het product is een resultaat van het Jumbo Huismerk Lab 2015, een competitie waarin leveranciers worden uitgedaagd om nieuwe en innovatieve producten te ontwikkelen. Editie 2015 stond in het teken van ‘gezonder eten en leven’, waarmee Jumbo het huismerkassortiment gezonder wil maken. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van nieuwe gezonde producten is dat ze ‘betaalbaar’, ‘net zo goed of beter dan het A-merk zijn’ en ‘minstens zo aantrekkelijk zijn voor de klant’. De vijf beste inzendingen van Jumbo Huismerk Lab 2015 worden opgenomen in het Jumbo assortiment.

Andere producten
Naast de bewuste chips worden komende tijd de volgende producten geïntroduceerd: gezonde vleeswaren, uitdeelzakjes met gedroogd fruit en soepen van reststromen. De inzending vruchtenyoghurt met 30 procent minder suiker ligt inmiddels al in de schappen. De Superslurfjes zijn op dit moment verkrijgbaar in verschillende Jumbo-winkels en op Jumbo.com. In de komende weken zorgt de supermarktketen ervoor dat de chips in alle winkels liggen. Superslurfjes kosten €0,89 per zak á 65 gram.

Reageer op dit artikel