nieuws

AH: tekort aan gecertificeerde zalm

Assortiment

AH: tekort aan gecertificeerde zalm
Albert Heijn

ZAANDAM – Albert Heijn komt ASC-gecertificeerde zalm tekort bij bonusacties. Derhalve moet de supermarktketen het aanbod dan aanvullen met niet gecertificeerde zalm.

Dat meldt hoofd productkwaliteit en duurzaamheid bij de marktleider Simone Hertzberger via haar Twitter-account.

Daar komt echter dit jaar volgens Hertzberger wel verandering in.


Eerste ter wereld
Albert Heijn kondigde op 9 juni 2015 de overstap naar ASC-gecertificeerde kweekzalm aan. Naar eigen zeggen was AH toen de eerste supermarkt ter wereld die op grote schaal deze duurzamere zalm ging aanbieden. Dit was het resultaat van een vijfjarige samenwerking met het Wereld Natuur Fonds.

Wat is ASC
ASC staat voor Aquaculture Stewardship Council, een internationaal keurmerk dat door een non-profitorganisatie is opgezet en wordt gecontroleerd. ‘Vis met dit keurmerk komt uit kwekerijen die hun invloed op water, natuur en milieu beperken, goed zorgen voor medewerkers en rekening houden met de omwonenden’, zo omschrijft Albert Heijn het keurmerk zelf.

Reageer op dit artikel