nieuws

Prijsstijging sinaasappelsap op komst

Assortiment

Prijsstijging sinaasappelsap op komst

NEW YORK – De prijs van sinaasappelsap in de supermarkt gaat mogelijk de komende maanden stijgen. Een bacterieplaag teistert de oogst in de belangrijke productielocatie Florida.

Dat meldt het persbureau Bloomberg. Volgens de organisatie stijgen de prijzen van futures voor sinaasappelsap snel. Deze geven het recht om op een bepaald tijdstip in de toekomst het sinaasappelsap tegen een bepaalde prijs te kopen. Een stijging van de waarde van de futures betekent dat handelaren speculeren op toekomstige prijsstijgingen.

Daling productie
De futures bereikten deze week de hoogste koers in zestien maanden. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw rekent op een daling van de productie van sinaasappelen met 24 procent dit seizoen. Dit werkt met vertraging door naar de prijzen in de supermarkt. De markt voor sinaasappelsap in de supermarkt wordt gedomineerd door grote partijen, waaronder Coca-Cola (Minute Maid) en PepsiCo (Tropicana).

Reageer op dit artikel