nieuws

Veel mis met sushi bij restaurants

Assortiment

Veel mis met sushi bij restaurants

DEN HAAG – Slechts twee van de twintig door de Consumentenbond geteste all-you-can-eat sushi-restaurants scoren een magere voldoende.

De rijstrollen met vis zijn vaak niet vers en meestal onhygiënisch bereid. Tweederde van de door de consumentenbond onderzochte sushi bevat te veel bacteriën. Sommige van de aangetroffen bacteriën komen waarschijnlijk door het te warm bewaren van sushi, andere duiden op slechte hygiëne bij de bereiding. Ook supermarkten breiden hun assortiment steeds vaker uit met sushi-producten, maar die zijn niet getest.

Duidelijke waarschuwing
Heel ernstig zijn de misstanden bij de sushi-restaurants ook niet. Een woordvoerder van de Consumentenbond laat aan de NOS weten dat er geen ziekteverwekkers gevonden zijn. Maar goed is ook anders. Het hoogst behaalde rapportcijfer is een 5,9. Dat is gehaald door Itoshii in Hoofddorp en You Hachi in Hillegom. De bond vindt het onderzoek een duidelijke waarschuwing. ‘Juist bij sushi met rauwe vis is het extra belangrijk dat de boel vers en schoon is’, zegt directeur Bart Combée.

Reageer op dit artikel