nieuws

Veel meldingen van discriminatie bij supers

Assortiment

Veel meldingen van discriminatie bij supers

Sinds oktober vorig jaar zijn er vijftien meldingen binnengekomen bij antidiscriminatiebureaus, meldt de NOS. Dat brengt het totaal op 45 sinds de eerste geregistreerde melding uit april 2013. Jumbo Vorige week nog dienden er twee zaken bij het College voor de Rechten van de Mens waarin vrouwen van Kaapverdische en Chinese afkomst zeggen te zijn […]

Sinds oktober vorig jaar zijn er vijftien meldingen binnengekomen bij antidiscriminatiebureaus, meldt de NOS. Dat brengt het totaal op 45 sinds de eerste geregistreerde melding uit april 2013.

Jumbo
Vorige week nog dienden er twee zaken bij het College voor de Rechten van de Mens waarin vrouwen van Kaapverdische en Chinese afkomst zeggen te zijn gediscrimineerd bij Jumbo bij de aanschaf van babymelkpoeder. De uitspraken hiervan zijn op 30 april. Begin vorig jaar werden winkeliers in soortgelijke zaken schuldig bevonden, maar het lijkt er niet op dat die uitspraken veel invloed hebben gehad.

Chinezen
Sinds het melamine-schandaal in China, in 2008, is er regelmatig een tekort aan babymelkpoeder. Veel Chinezen vertrouwen Chinese melkproducten niet meer. Dit leidde tot hamsteren en ook tot diefstal van babymelkpoeder in Nederlandse supermarkten. Handelaren kopen op grote schaal Nederlandse babymelkpoeder op voor de Aziatische markt.

Reageer op dit artikel