nieuws

PvdD in actie tegen Jumbo Foodmarkt

Assortiment

PvdD in actie tegen Jumbo Foodmarkt

AMSTERDAM – De Partij voor de Dieren komt in actie tegen de verkoop van levende kreeften bij de Jumbo Foodmarkt in Amsterdam. Consumenten worden opgeroepen via social media of e-mail bij Jumbo te protesteren tegen de verkoop.

Jumbo introduceerde de verkoop van levende kreeften eerder al in Breda en verkoopt deze ook in Amsterdam. Daar is het blijkbaar ineens opgevallen bij iemand van de Partij van de Dieren, die stelt dat de kreeften veel stress van het leven in een aquarium in de supermarkt ondervinden en pijnprikkels ervaren als ze levend worden gekookt.

Goede hoop
‘Kreeften leven in de natuur een solitair leven, in de donkere omgeving van diep water. Dat staat ver af van hoe ze in een supermarkt opgepropt in een licht aquarium zitten, met hun scharen aan elkaar gebonden’, zo wordt de Amsterdamse fractievoorzitter Johnas van Lammeren in Het Parool geciteerd. Hij zegt goede hoop te hebben dat de protesten zin hebben. ‘Ik ken Jumbo als een supermarkt die de goede kant op gaat. Ze hebben een breed vegetarisch assortiment en ze zijn recent op ons verzoek gestopt met een ballonnenactie. Ik heb goede hoop dat de supermarkt naar ons luistert.’

Reactie Jumbo
Jumbo heeft inmiddels tegenover Distrifood gereageerd. ‘Ook wij vinden het belangrijk dat dieren een goed leven hebben gehad. De kreeften die wij verkopen worden op zo’n diervriendelijke mogelijke manier gevangen. De scharen van kreeften zijn altijd afgebonden om ervoor te zorgen dat de kreeften elkaar niet doden of zichzelf verwonden. In de Foodmarkt zijn voldoende professionals aanwezig die onze klanten kunnen adviseren in hoe ze een kreeft moeten bereiden. Gemiddeld zitten er niet meer dan 6 á 7 kreeften in een homarium. We zijn op de hoogte van het gegeven signaal en de juiste afdelingen zijn hierover geïnformeerd.’

Reageer op dit artikel