nieuws

Lidl schakelt over op duurzame bananen

Assortiment

Lidl schakelt over op duurzame bananen

HUIZEN – Lidl is de volgende supermarktketen die overschakelt op de verkoop van nog louter duurzaam verbouwde bananen. Alle bananen bij de discounter hebben voortaan het Rainforest Alliance-keurmerk.

Dat meldt Lidl in een persbericht. ‘Door te investeren in gecertificeerde bananen, biedt de supermarkt haar klanten automatisch de betere banaan voor een lage prijs. Lidl is inmiddels vijf jaar op rij de beste supermarkt in groente en fruit en benadrukt daarmee dat kwaliteit betaalbaar is’, zo meldt de keten zelf. Volgens Lidl past de aanpassing in het al enkele jaren lopende project om verantwoorde producten te verkopen tegen een betaalbare prijs.

Mooie stap Lidl
Bij bananen met het Rainforest Alliance-keurmerk gelden voorwaarden op het gebied van milieu- en natuurbehoud, alsmede betere arbeidsomstandigheden. Marcel Clement van de Rainforest Alliance: ‘Dit is een mooie stap van Lidl om natuurbehoud en het leven van boeren te verbeteren. Wij hopen dat meer partijen zullen volgen, waarmee we samen aan verdere verduurzaming kunnen werken.’

Plus en Spar
Eerder al begonnen Plus en Spar met de verkoop van alleen maar duurzame bananen. In die gevallen gaat het om bananen die door Max Havelaar zijn gecertificeerd.

Reageer op dit artikel