nieuws

Kritiek op tussendoortjes AH en Jumbo

Assortiment

Kritiek op tussendoortjes AH en Jumbo

DEN HAAG – De Consumentenbond is kritisch over de kindertussendoortjes van AH en Jumbo. Uit onderzoek van de bond blijkt dat producten speciaal voor kinderen erg veel calorieën bevatten.

Qua suiker slaan de doosjes gedroogde fruitstukjes van Albert Heijn volgens de Consumentenbond alles. Het gedroogde fruit is weliswaar vetarm en er zitten veel vezels en vitaminen in, maar een doosje bevat maar liefst 4,5 klontjes suiker.

Ongezonde coating
Een ander voorbeeld dat wordt genoemd, zijn de Jumbo Yoghurtrozijntjes. Die bestaan volgens de Consumentenbond voor de helft uit een ongezonde coating, gemaakt van olie en suiker met 1 procent yoghurtpoeder. Jumbo laat in een reactie weten dat het de yoghurtrozijntjes niet profileert ‘als gezond, maar als lekkere snack voor tussendoor’. De supermarktketen voegt er aan toe: ‘In onze winkels zijn voldoende tussendoortjes te vinden die wel gezond zijn, zoals snoeptomaatjes. De keuze laten wij altijd aan de klant.’

Babybiscuit
De Consumentenbond heeft twintig kindertussendoortjes beoordeeld. Nijntje babybiscuit van Bolletje en BisKids Druivensap (bio) komen als beste uit de bus voor baby’s. Voor kinderen vanaf 12 maanden scoren de Beestenboelkoekjes (bio) van Goedies en de KinderBiscuits van Liga het hoogst. De Consumentenbond pleit er voor dat fabrikanten snel maatregelen nemen voor kleinere porties en een gezondere samenstelling van kindertussendoortjes.

Reageer op dit artikel