nieuws

Sligro werkt aan pilots Emté 3.0

Assortiment

Sligro werkt aan pilots Emté 3.0

AMSTERDAM – Sligro gaat de Emté-formule onder handen nemen. Het bedrijf is begonnen met een proces van herijking van de formule en wil eind 2015 de eerste pilots geopend hebben.

Hoe de vernieuwde formule eruit komt te zien, is nog niet duidelijk. Volgens Sligro-topman Koen Slippens is de planning pas net begonnen. Hij verwijst geruchten over verandering van het Emté-logo en aanpassing van de huiskleuren dan ook naar het rijk der fabelen. ‘Die zullen wel afkomstig zijn van verffabrikanten die wat willen verkopen’, aldus Slippens tijdens de presentatie van de jaarcijfers van het concern. Concrete besluiten zijn nog niet genomen. ‘Ik vraag me ook af of de kleur van het logo daarbij het 
belangrijkste is.’

Restaurants en pizzacorners
Emté 3.0 wordt ook geen Foodmarkt-achtig concept. Slippens: ‘We gaan bijvoorbeeld geen restaurants en pizzacorners toevoegen. Dat past ook niet bij een formule met winkels die zo’n 1200 vierkante meter groot zijn en vaak in dorpen gevestigd zijn. Als het gaat om de toepassing van foodservice-elementen, moet je meer denken aan producten van topniveau in vers en vooral ook houdbaar, die passen bij de Lekkerste supermarkt van Nederland.’
Het aantal Emté-supermarkten gaat komend jaar toenemen. Zo komen er drie nieuwe franchise-vestigingen bij, in ieder geval in Montfoort en Zoutelande. De derde locatie houdt Sligro vooralsnog 
geheim.

Fijnproevers
De introductie van het loyaltyprogramma Fijnproevers is afgelopen jaar goed verlopen. Inmiddels zijn er ruim een half miljoen klantenkaarten uitgegeven en wordt 60 procent van de omzet gerealiseerd in combinatie met een pas. ‘Het is nog te vroeg om te stellen dat de omzetstijging in het vierde kwartaal door Fijnproevers komt, maar de meeromzet is gerealiseerd door klanten met een kaart. Ook de database met klantengegevens begint zich te vullen, dus we kunnen komend jaar meer inzetten op één-op-één-marketing’, zegt Slippens. De app heeft inmiddels 70.000 gebruikers.

Reageer op dit artikel