nieuws

Ok€: 1 appel, 58 appelkoeken

Assortiment

Ok€: 1 appel, 58 appelkoeken

DEN HAAG – Appelkoeken onder het Superunie-budgetmerk Ok€ bevatten maar 0,8 procent appelconcentraat. Dit betekent dat met één appel 58 koeken kunnen worden gebakken.

Dat blijkt uit een test die de Consumentenbond heeft gepubliceerd in het februarinummer van de Consumentengids. In de ook geteste appelsterren van Coop is 20 procent appelconcentraat, terwijl dit percentage bij de Aldi Heerlijck banket Midi appelkoeken op 6,5 procent liggen. Door het gebruik van synthetische aroma’s vinden consumenten de koeken van Ok€ en Coop overigens evenveel naar appel smaken. De Coop-koeken krijgen wel een veel hoger rapportcijfer, maar dat komt door het gebruik van roomboter in plaats van margarine.

Marsepein
Consumentenbond testte nog meer koeksoorten, zo winnen de Jumbo Crème mergpijpjes in een test met vijf soorten, ondanks dat in plaats van marsepein met sojabonen, abrikozen en synthetische aroma’s wordt gewerkt. Opvallend is dat de mergpijpjes van Lidl en AH die wel echt marsepein gebruiken aanzienlijk lager scoren in de test. Bij stroopwafels vormen de verse stroopwafels, de gewone huismerkstroopwafels en de AH Basic stroopwafels van AH de top drie van de test.

Reageer op dit artikel