nieuws

Jumbo: Vers varkensvlees in 2015 1 ster

Assortiment

Jumbo: Vers varkensvlees in 2015 1 ster

VEGHEL – Jumbo verkoopt vanaf 1 september 2015 alleen nog vers varkensvlees met het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

De supermarktketen geeft hiermee naar eigen zeggen invulling aan de afspraken die onder de noemer ‘het Varken van Morgen’ in de varkensvleesketen zijn gemaakt. Hierin committeren retailers in Nederland zich om de komende jaren het vlees op de schappen te verduurzamen.

2017

Jumbo verkocht al vers varkensvlees met Milieukeur, maar zet volgend jaar de stap naar het Beter Leven keurmerk. De formule wil in 2017 alleen nog duurzamer vlees in het schap hebben, waar mogelijk voorzien van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.

Kip

Begin deze maand kondigde Jumbo een andere duurzame maatregel aan. De formule wil eind volgend jaar plofkipvrij zijn. De supermarktketen startte maandag 6 oktober met de verkoop van een zogenoemde Nieuwe Standaard Kip. Dat is het begin van een vervangingsoperatie die eind volgend jaar moet zijn afgerond.

Reageer op dit artikel