nieuws

Vegaburger AH slecht uit test

Assortiment

Vegaburger AH slecht uit test

DEN HAAG – De AH Tivall-burger is als laatste geeïndigd in een smaaktest van de Consumentenbond. Het smaakpanel wees de mc2-burger van De Vegetarische Slager als winnaar aan.

Een panel van 40 proevers beoordeelde acht vegaburgers. De duurste burger in deze test, die van de Vegetarische Slager werd als onbetwiste winnaar aangewezen. ‘Niet van vlees te onderscheiden’, vond een panellid. Meer dan de helft van de proevers vond dat de burger naar vlees smaakt. Dat is beduidend meer dan bij de andere vegaburgers. Bijna tweederde vond de burger van de Vegetarische Slager lekkerder dan ze hadden verwacht.

C1000
Op de tweede plek eindigde Quorn (Southern Style Burger) met een goede smaak, gevolgd door C1000 Good Bite, Vivera, Lidl Freshvale, Aldi SoyGood en als laatste dus AH Tivall.

Kaasschnitzel
Het smaakpanel beoordeelde ook acht kaasschnitzels. De schnitzels van Beemster, Menu Fromage, Aldi en AH vallen het meest in de smaak. ‘Een volle, romige, niet te vette kaassmaak’, prees het panel de kaasschnitzel van Menu Fromage. ‘Pittig’ en ‘stevig’ was het oordeel over die van AH. De biologsiche kaasburger van Paddenstoel uit de natuurvoedingswinkel is de duurste in deze test, maar werd afgeserveerd: droog, zurig, flauw, melig. De kaassmaak is ver te zoeken, vonden enkele proevers. Op de vijfde plek eindigt Vivera, gevolgd door Maaslander en als laatste dus de kaasburger van Paddenstoel.

Reageer op dit artikel