nieuws

Tanger zet video’s in om klanten gerust te stellen

Assortiment

Tanger zet video’s in om klanten gerust te stellen

AMSTERDAM – De allochtone supermarktketen Tanger is op dit moment bezig het slachtproces bij leveranciers te filmen. Daarmee moeten klanten in Almere, Amsterdam en Rotterdam gerust worden gesteld dat al het vlees dat bij de keten te koop is daadwerkelijk halal geslacht is.

Dat meldt AD/Haagsche Courant. Tanger Den Haag kwam deze week in het nieuws omdat de zelfbenoemde Halalpolitie meldde dat de onderneming geen certificaten kon tonen die bewezen dat het verkochte vlees daadwerkelijk op islamitische wijze geslacht is. De eigenaar van de Haagse vestiging heeft inmiddels gemeld dat hij contact heeft opgenomen met alle leveranciers om de certificaten alsnog op te sturen en geen zaken meer te doen met bedrijven die niet ingaan op deze vraag.

Offerfeest
De Tanger-supermarkten behoorden vroeger tot één familiebedrijf, maar de Haagse vestiging staat nu helemaal los van de winkels in Amsterdam, Almere en Rotterdam. Deze winkels zeggen echter wel last te hebben van de ophef rond de winkel in Den Haag. ‘Veertig mensen bestelden zaterdag een schaap. Zondag kwam er niemand’, beschrijft Mohammed Benkhallouk van Tanger Amsterdam de invloed op de bestellingen voor het aanstaande Offerfeest. Om klanten gerust te stellen worden nu dus video’s gemaakt bij leveranciers, die binnenkort op de eigen website van het bedrijf moeten verschijnen. Ook via social media distantieert de rest van Tanger zich van de Haagse vestiging.

Reageer op dit artikel