nieuws

4 Supers in race voor titel SSZ-super

Assortiment

4 Supers in race voor titel SSZ-super

ZEIST – De Emte aan de Middenweg n Emmen, de Jumbo aan de Industrieweg in Kampen, de Plus aan de Oldenzaalsestraat in Denekamp en de Supercoop aan de Molenparkweg in Lunteren zijn nog in de race voor de totel Beste Impulssupermarkt van Nederland.

Dit heeft het Studiecentrum Snacks en Zoetwaren Benelux (SSZ) dinsdag bekendgemaakt. De winnaar wordt op woensdag 2 oktober wordt tijdens het SSZ Najaarsevent de Kracht van Impuls bij Nyenrode in Breukelen bekendgemaakt.

Jury
In juni van dit jaar zijn 30 supermarkten beoordeeld waarvan het fair share van de ssz-categorie tot de hoogste van Nederland behoren.Hieruit zijn de 4 beste supermarkten geselecteerd die 16 september door de jury zijn beoordeeld. Die jury bestond uit

Bert Roetert (voorzitter CBL), Geert Jan van Ark (voorzitter SSZ), Evelyn van Leur (Category & Trade Company) en Rob Claassens (RC013)

Nieuw inititatief

De verkiezing is een nieuw initiatief van SSZ, waarmee de belangenvereniging supermarkten in Nederland wil inspireren, die als het gaat om impuls, verleiding, navigatie en confrontatie van en met snacks en zoetwaren tot de beste behoren.

Vorig jaar is uit SSZ onderzoek gebleken dat de categorie een omzetpotentie van €100 miljoen bij supermarkten heeft. Volgens het SSZ is daarvoor nodig dat alle marketinginstrumenten in de winkel goed worden ingezet. Om supermarkten daarbij te helpen heeft de organisatie “10 Gouden Snacks & Zoetwaren regels” opgesteld.

Reageer op dit artikel