nieuws

‘Containers vol babymelkpoeder naar China

Assortiment

‘Containers vol babymelkpoeder naar China

AMSTERDAM – Nederlandse supermarkten betreuren het feit dat fabrikant Nutricia containers vol babymelkpoeder naar China verscheept, terwijl op de thuismarkt sprake is van enorme tekorten.

Dat meldt dagblad De Telegraaf. De krant onderschepte vrachtbrieven van enorme ladingen babymelkpoeder die naar China worden verscheept. Omdat in China een veel hogere prijs wordt betaald, verdient Nutricia miljoenen euro’s meer aan het poeder dan wanneer het in Nederland op het supermarktschap wordt gezet. Daar begint de schaarste echter steeds grotere vormen aan te nemen, zo stelt het CBL.

Huilende moeders
‘Ze kunnen geen Nutrilon bestellen en krijgen gedane bestellingen niet geleverd’, aldus een woordvoerder. De leveringen aan China gaan volgens haar ten koste van de Nederlandse markt. ‘Dat is op zijn zachtst gezegd jammer. Supermarkten zitten nu met de tekorten in hun maag; zij krijgen huilende moeders aan de kassa.’ Nutricia, een dochteronderneming van het Franse Danone, erkent de leveringen aan China, maar zegt tevens de productie voor de Nederlandse markt ‘met tientallen procenten te hebben verhoogd’.

Reageer op dit artikel