nieuws

Snackbars starten anti-supermarktoffensief

Assortiment

Snackbars starten anti-supermarktoffensief

VELDHOVEN – ProFri, belangenbehartiger van snackbars, wil voorkomen dat veel meer snackbarsnacks ook in de supermarkt te koop komen. Daarover gaat de organisatie in gesprek met fabrikatnen.

Dat meldt Snackkoerier. De opname van de Kwekkeboom-kroket en RAS-patat in de supermarkt hebben kwaad bloed gezet onder snackbarhouders en nopen de organisatie tot actie. ProFri wil met fabrikanten een overeenkomst sluiten dat hun assortiment exclusief blijft voor het foodservicekanaal. In eerste instantie gaat ProFri in gesprek met fabrikanten die al partner zijn van de organisatie.

Aanbevelen
Fabrikanten die zo’n overeenkomst ondertekenen hebben een streepje voor bij de vereniging, blijkt op de website: ‘ProFri is voorstander van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige producten en beveelt de fabrikanten van deze producten aan bij haar leden. Wanneer een fabrikant ook de exclusiviteit waarborgt dan komt het betreffende product/merk in aanmerking voor een extra vermelding.’

Reageer op dit artikel