nieuws

Sap Dirk scoort in test Consumentenbond

Assortiment

Sap Dirk scoort in test Consumentenbond
Jan Willem Schouten

DEN HAAG – Het versgeperste sinaasappelsap onder de naam Top Fresh scoort het rapportcijfer 7,8 in een test van de Consumentenbond. Dit sap is te koop bij Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros.

Dat staat in de jongste uitgave van de consumentengids, waarin jus d’orange uit het koelvak wordt getest. Alleen het sap dat klanten ter plekke kunnen tappen uit verse sinaasappels staat nog een plek hoger op de lijst dan Top Fresh. Deze is bij Plus gekocht, maar ook andere supermarktketens hebben deze automaten in de winkel staan. De versgeperste sappen van C1000 (7,6), Jumbo (7,4) en Albert Heijn (7,2) completeren de top vijf.

Misleidend
Het laagste cijfer is een 5,0 voor het Valencia-sap dat ook bij Jumbo aanwezig is. Ondaks de toepassing van pasteurisatie zitten hier toch gisten en enterobacteriën in. Over het algemeen is de Consumentenbond zeer tevreden over het ontbreken van ziektemakers in de sappen. Wel concludeert de organisatie dat lang niet alle sappen die als ‘versgeperst’ worden verkocht ook daadwerkelijk kort voor de verkoop zijn geperst. Ook staan er veel pakken en flessen in de koeling, die ook buiten de koeling verkocht hadden kunnen worden. De bond noemt dat misleidend.

Reageer op dit artikel