nieuws

5000 Campina-boeren delen melk uit

Assortiment

5000 Campina-boeren delen melk uit

AMERSFOORT – 5.000 melkveehouders die zijn aangesloten bij FrieslandCampina gaan woensdag langs de deuren in heel Nederland om aan 350.000 huishoudens Campina-melk uit te delen.

FrieslandCampina wil hiermee laten zien aan de consument waar de melk vandaan komt. De boeren vertellen waar en hoe de melk wordt gemaakt en benadrukken dat de koeien in de Nederlandse wei staan. Bij de grootschalige actie in 135 steden en dorpen worden de melkveehouders ondersteund door 1200 kantoor- en productiemedewerkers van het zuivelconcern. Met de actie bereikt Campina ruim 5 procent van de Nederlandse huishoudens.

Herkomst melk

De samplingactie van het melkmerk behoort tot de grootste campagnes ooit in Nederland. De melkveehouders delen aan ieder huishouden een special edition-variant van halfvolle Campina-melk uit. In navolging van Campina Boerenland is vanaf nu ook bij Campina melk en karnemelk exact na te gaan van welke boerderijen de melk afkomstig is. Dat is mogelijk door een speciale code op de verpakking in te voeren op www.campina.nl. Campina claimt de enige te zijn om circa 150 miljoen liter melk van geselecteerde bedrijven zo te verwerken dat de herkomst terug te vinden is.

Gras naar glas

Campina stelt hiermee nieuwe stappen te zetten op het gebied van transparantie in de melkmarkt. ‘Wij hebben de gehele keten in beheer: van gras tot glas. Onze melkveehouders staan te popelen om hun trots, passie en vakmanschap aan de mensen bij hen in de buurt te laten zien. Op 9 april heeft een groot aantal boeren tijdens de Campina Open Boerderijdagen in totaal 100.000 consumenten op de boerderijen op bezoek gehad, nu gaan ze zelf naar de consument toe om hun verhaal te vertellen. Op deze manier leggen we de verbinding tussen de koe in de wei en het pak melk in de koelkast’, aldus Bas van den Berg, managing director FrieslandCampina Branded Netherlands/Belgium.

Reageer op dit artikel