nieuws

Migros start met biologische supers

Assortiment

Migros start met biologische supers

Zürich – De Zwitserse supermarktketen Migros opent eind deze maand in Zürich de eerste volledig biologische supermarkt.

Migros is daarvoor een samenwerkingsverband aangegaan met de Duitse biologische keten Alnatura. Migros is in eigen land marktleider, maar als het gaat om biologisch heeft het bedrijf een achterstand goed te maken op Coop, de tweede supermarktketen van Zwitserland. 

Marktaandeel

Coop bezit een marktaandeel van bijna 50 procent als het om biologisch gaat, terwijl Migros niet verder komt dan de helft daarvan, zo meldt de site agf.nl. Met de lancering van een bio-supermarkt moet daar verandering in komen. 'Het is onmogelijk om deze achterstand in de reguliere supertmarkt in te halen, daarom richten wij ons nu meer en meer op de biologische markt', zegt Jörg Blunschi van Migros.

Pionier

Samen met de Duitser Götz Rehn is Blunschi de drijvende kracht achter het 'Projekt Alnatura Schweiz'. Rehn is een pionier in de Duitse markt. Meer dan 25 jaar geleden opende de 62-jarige ondernemer de eerste biologische supermarkt. Tegenwoordig zijn er 70 bio-supermarktketen van Alnatura in 39 verschillende Duitse steden te vinden.

Vijf winkels

Eind augustus zal het eerste filiaal van Alnatura-Migros in Zürich-Höngg worden geopend. Er zullen ongeveer 500 tot 600 biologische producten van Migros verkrijgbaar zijn. Ze worden tegen dezelfde prijs als in andere winkels van de supermarktketen. Er zijn ook 800 Alnatura-producten en 3400 artikelen van andere biologische merken. Migros ziet in Zürich ruimte voor vijf winkels.

 

Reageer op dit artikel