nieuws

Luxer schoolfruit voor kinderen

Assortiment

Luxer schoolfruit voor kinderen

DEN HAAG – Kinderen krijgen langer gratis fruit aangeboden en ook zijn luxere porties mogelijk.

Dat blijkt uit de nieuwe schoolfruitregeling die het Productschap Tuinbouw (PT) bekend maakte. Schoolfruitleverende bedrijven kunnen nu contracten sluiten met scholen voor een periode van 20 tot 30 weken levering. Dat was tien weken. Ook is het maximale bedrag per portie fruit opgehoogd naar 42 cent. Daardoor komen ook luxere fruitsoorten of gesneden fruit in beeld.

Subsidie

Voor de regeling is circa twee miljoen euro Europese subsidie beschikbaar. Dit schooljaar start schoolfruit in januari en in april. Eerder was al bekend dat The Greenery sponsor is geworden van het Schoolfruitproject. Ook met Freshweb.nl heeft het PT een sponsorovereenkomst gesloten. Freshweb.nl deed al mee met schoolfruit en poogt met het onderdeel Schoolfruit.nu kinderen op basisscholen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. Het internethandelsbedrijf levert groente en fruit aan horeca en speciaalzaken.

Reageer op dit artikel