nieuws

Brand verwoest loods met aardappelen

Assortiment

Brand verwoest loods met aardappelen

VENRAY – Een grote uitslaande brand heeft zaterdag een loods van Martens Eko met 6.000 ton aardappelen aan de Metaalweg in Venray verwoest.

Het brandende dak stortte in en kwam op de aardappelen terecht, zodat deze niet meer voor consumptie geschikt zijn. Dat liet de brandweer weten. Twee brandweerlieden zijn gewond geraakt toen de brandweerwagen kantelde waarin ze zaten. Dat gebeurde onderweg van de kazerne naar de vuurzee, op de N277. De brandweermannen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

 
Rookontwikkeling

De brand in het gebouw op een bedrijventerrein in de Limburgse gemeente brak rond 11 uur uit. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. Rond half drie werd het sein brand meester gegeven. De brand ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Als gevolg daarvan sloot de politie enige tijd de afrit Venray Noord van de A73 af. Er kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.

 
Stroom

Een nabijgelegen transformatorhuisje raakte zwaar gehavend. Enexis zal dit huisje vervangen. Dat kan zaterdag wel voor een stroomonderbreking op een deel van het bedrijventerrein zorgen, aldus de brandweer. Het nablussen nam nog enkele uren in beslag. De brandweer zal het pand ook de komende dagen in de gaten blijven houden. Vervuild bluswater kleurt sloten in de omgeving zwart. Het waterschap Peel en Maasvallei heeft watermonsters genomen en probeert samen met de gemeente verdere vervuiling te voorkomen.

Reageer op dit artikel