nieuws

Amerikanen eten meer fruit

Assortiment

Amerikanen eten meer fruit

WASHINGTON – De Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama boekt succes met haar actie voor gezonder eten. Zij heeft grote winkelketens overtuigd meer fruit en groente aan te bieden in gebieden met weinig groentewinkels.

Walmart, Walgreens en SuperValu hebben Michelle Obama toegezegd 1500 winkels te openen of uit te breiden, meldde de krant USA Today woensdag. 

Voedselwoestijnen

Momenteel leven 23,5 miljoen Amerikanen, onder wie 6,5 miljoen kinderen, in armoedige gebieden waar weinig betaalbaar voedzaam eten te koop is. Deze gebieden worden wel 'voedselwoestijnen' genoemd: daar is vooral fastfood te koop, dat niet erg voedzaam is.

Bewegen

First Lady Michelle Obama heeft meerdere acties gelanceerd voor gezonder eten en meer bewegen. Ze wil zo de zwaarlijvigheid van de Amerikanen helpen bestrijden. Mensen met een beter gewicht hebben minder gezondheidsproblemen en leven gemiddeld langer.

Beloftes

Obama kreeg in mei 2010 al de belofte van grote voedselbedrijven om ruim een biljoen minder calorieën in hun eten te stoppen.

Reageer op dit artikel