nieuws

Aardappels worden duur betaald

Assortiment

Aardappels worden duur betaald

MIDDELBURG – De prijs van aardappels is in de supermarkt nu zo’n 30 procent hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Het is te verwachten dat de prijzen de komende maanden verder stijgen.

Dat meldt De Provinciaal Zeeuwse Courant. Een deel van de aardappeloogst mislukt dit jaar door de overvloedige regenval in de afgelopen periode in met name het zuiden van Nederland. Op de drassige aardappelvelden is het dit jaar moeilijk rooien, waardoor een deel van de oogst wegrot in de grond.

Weer in Europa

In BN/De Stem klaagt Aardappelhandel Verhagen uit Dinteloord over de aanvoer. ‘Die is minder en dat heeft gevolgen voor de prijs. Die is dit jaar sowieso al wat hoger dan vorig jaar, maar zal nog verder stijgen’, aldus directeur Bas Rijk. In heel Europa zijn volgens Rijk dit jaar minder aardappels verbouwd. Bovendien is de opbrengst lager. ‘Mei en juni waren te droog en te warm; juli en augustus te nat en te koud. Bovendien is er extra veel vraag uit Oost-Europa door het deels mislukken van de aardappeloogst wegens de droogte in Rusland. Ook dat drijft de prijs op.’

Reageer op dit artikel