artikel

Bakproducten: Koopmans Glutenvrije Pannenkoekmix

Assortiment 1953

De vraag naar glutenvrije producten is groot. Wie geen gluten kan eten, mist een boel. Voor kinderen is dat extra lastig, zeker wanneer je ook al geen pannenkoeken mag. De nieuwe Glutenvrije Pannenkoekmix van Koopmans is dan ook een uitkomst. Absoluut een Wheel waard.

Bakproducten: Koopmans Glutenvrije Pannenkoekmix
Foto: Koos Groenewold

Koopmans heeft de Wheel of Retail gewonnen met Koopmans Glutenvrije Pannenkoekmix. Deze mix maakt het mogelijk om met gemak heerlijke glutenvrije pannenkoeken te bakken met de kwaliteit die de consument van Koopmans verwacht. Koopmans Pannenkoeken Glutenvrij is een waardevolle toevoeging aan het bestaande assortiment en heeft nieuwe shoppers naar de categorie getrokken. De pannenkoekmix is glutenvrij en daarmee onder andere geschikt voor mensen met coeliakie. Het product is herkenbaar aan het glutenvrij-keurmerk van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en voldoet aan de veiligste norm, de zogeheten AOECS-norm.

Inspelen op toenemende vraag

Met dit product speelt Koopmans in op de toenemende vraag naar glutenvrije producten en geeft de glutenvrij-shopper een zeer smaakvol alternatief. De reacties zijn zeer positief: ‘Het smaakt precies hetzelfde als de echte pannenkoeken, dat het bijna niet te geloven is dat het echt glutenvrij is. Complimenten namens de kinderen en ons!’, aldus een zeer tevreden consument in een reactie. Binnen de Koopmans Pannenkoeken-range van Dr. Oetker is dit de eerste glutenvrije variant, waarmee net als bij andere pannenkoekenmixen eindeloos kan worden gevarieerd.

Retail reageerde zeer enthousiast

Van retailzijde is er een toenemende vraag naar glutenvrije producten en de retail reageerde dan ook zeer enthousiast bij de presentatie van deze variant Koopmans. Het is een relevante toevoeging aan het assortiment en trekt nieuwe shoppers naar de categorie. Koopmans Pannenkoeken Glutenvrij is dan ook breed opgenomen door de supermarkten en heeft een huidige gewogen distributie van 77 procent (FOM, MAT P4, 2017).

Zelfrijzend Amadelbakmeel

Tegelijkertijd met Koopmans Glutenvrije Pannenkoekmix heeft Dr. Oetker Koopmans Glutenvrije Zelfrijzend Amandelbakmeel geïntroduceerd. Ook dit product heeft nieuwe kopers naar de categorie  getrokken, en biedt de glutenvrije shopper veel variatiemogelijkheden. In de toekomst blijft Dr. Oetker focussen op innovaties die bijdragen aan groei van de categorie.

Op de foto:

Casper Karenbeld (key accountmanager) en Lisanne Beemer (senior trade marketeer) van Dr. Oetker, met de Wheel voor Koopmans Glutenvrije Pannenkoekmix.

Reageer op dit artikel