artikel

Trends spotten op biologische vakbeurs in Zwolle 

Assortiment 621

Trends spotten op biologische vakbeurs in Zwolle 

ZWOLLE – Op het raakvlak van ‘health’ en ‘wellness’ zit de ‘Blue Vitamin’-lijn: verrijkte sappen, zoals verse shots van gember en tarwegras.

Het is hip: ‘Groente uit de zee’. ProLaTerra lanceert de eerste Nederlandse, biologische en vegan Zeewier Burger. Hij is in Nederland gemaakt met zeewier uit de Oosterschelde. ‘Zero waste’ is een thema dat aansluit op de duurzaamheidstrend. Vroeger slachtte een familie zelf een varken en ging er vrijwel geen stukje verloren. Nu weet de gemiddelde consument zich geen raad met orgaanvlees en darmen. Door  het ‘zero-waste’ bewustzijn keert de wal het schip en is het zelf worst maken in opkomst. Kok Nel Schellekens van de Gulle Waard laat op beide dagen in een masterclass zien hoe je ‘no waste’ kunt koken.

Groeiend aanbod kwaliteitsworst

Voor kritische consumenten die daar geen tijd voor hebben, is er een groeiend aanbod van ambachtelijke, biologische kwaliteitsworst: met de beste ingrediënten, van dieren die een goed leven hadden, op smaak gebracht door lange rijping en zonder kunstmatige toevoegingen.

Reageer op dit artikel