artikel

Merken Top 100 2013: de complete ranglijst

Assortiment

Merken Top 100 2013: de complete ranglijst

ZALTBOMMEL – Foodmagazine publiceert jaarlijks in samenwerking met onderzoeksbureau IRI de ranglijst van de honderd grootste merken in de Nederlandse supermarkten. De complete ranglijst is nu ook te vinden op Distrifood.nl.

Ten opzichte van de eerder in Foodmagazine gepubliceerde ranglijst zijn de merken Lu, Verkade en Nestlé toegevoegd. De index van Johma is gecorrigeerd van 101,9 naar 106,9, omdat eerder ten onrechte de broodjes waren meegenomen in de telling. Daarnaast waren de omzetten en indices van Coca Cola, Fanta en Haribo niet correct. Tenslotte zijn voor de merken Milka en Mora alsnog een aantal submerken meegenomen.

De ranking is gebasseerd op omzet op MAT 40, 2013.

Download hieronder de ranking (Excel):

Reageer op dit artikel