artikel

Aldi verstevigt positie in Zoet & Zout

Assortiment

Aldi verstevigt positie in Zoet & Zout

DOETINCHEM – Aldi blijft heer en meester in chocolade, koek en suikerwerk, maar weet dit jaar ook de positie in zoutjes dusdanig te verbeteren dat de tweede plaats in de fair share topvijf
wordt bezet.

Opvallend is dat collegadiscounter Lidl in het totaal-overzicht van de tweede naar de vijfde plaats zakt. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door het relatief grotere aandeel versproducten dat bij Lidl langs de kassa gaat. ‘Aldi blijft onaantastbaar’, zegt Gijs van Boxmeer, account executive bij GfK. ‘Deze
sterke positie roept de vraag op of fabrikanten er iets mee zouden kunnen. Je wilt met je product liggen op de plaats waar die productgroep goed wordt gekocht. Maar wil je als fabrikant je product aan Aldi aanbieden en met de discounter worden geassocieerd?’

Folder

Aldi heeft daarnaast het aantal folderplaatsingen in deze groep flink opgevoerd. Dat geldt ook voor Lidl en Nettorama. Vomar is in 2008 echter het meest actief geweest, met 616 foldervermeldingen. Het totale aantal folderuitingen in snacks en zoetwaren is min of meer gelijk gebleven. Wel komen koek en chocolade vaker als aanbiedingen in de huisorganen terecht, terwijl chips en zoutjes minder vaak in de folders worden opgenomen.

Reageer op dit artikel