Instock (AH) opent deuren in Den Haag

DEN HAAG – Instock opent morgen de deuren van hun nieuwe restaurant op het Buitenhof 36 in Den Haag.
Delen:

In het restaurant worden gerechten geserveerd die het resultaat zijn van onder meer onverkochte producten van Albert Heijn. Het gaat hierbij om producten als groente en fruit met een schoonheidsfoutje of vlees en vis waar een overschot van is.

Oogst van de dag

In Den Haag zal chefkok Michael van Emmerloot de keuken runnen, met ondersteuning van head chef Lucas Jeffries. In het restaurant, zeven dagen per week geopend, wisselt het menu dagelijks, aangezien de chefs afhankelijk zijn van ‘de oogst van de dag’.

Uitzicht op de Hofvijver

Het restaurant in Den Haag is gevestigd in een pand recht tegenover het Binnenhof en heeft uitzicht op de Hofvijver. Morgen wordt de opening verricht door locoburgemeester Baldewsingh. Tevens neemt Jan Ernst de Groot namens Ahold Delhaize het woord over voedselverspilling.

150.000 kilo eten

Instock bestaat inmiddels twee jaar en heeft ondertussen zo’n 150.000 kilo eten van de afvalbak gered. Instock begon ooit als pop-up-restaurant en werd geïnitieerd door vier mensen die bij Albert Heijn op het hoofdkantoor werkten. Zij presenteerden hun plannen bij de directie, waarna de Stichting Instock werd opgericht. De eerste vestiging staat in Amsterdam.