App Afgeprijsd binnenkort bij 100 supers

DEN BOSCH - Afgeprijsd, de app tegen voedselverspilling, wordt nog deze maand bij de 100-ste supermarkt in gebruik genomen.
Delen:

‘We maken binnenkort bekend welke supermarkt zich als 100-ste aansluit’, zegt August de Vocht, oprichter van de startup NoFoodWasted, het bedrijf achter de voedselverspillingsapp. De december 2014 geïntroduceerde app, waarin supermarkten  korting aanbieden op producten die tegen de datum aanzitten,  groeit als kool. In mei dit jaar sloot Plus Hoogendoorn in Waarder zich als 50-ste aan.

Afgeprijsd heeft nieuwe functie

De app wordt contant doorontwikkeld en heeft nieuwe functies gekregen. De Afgeprijsd app laat elke consument in een oogopslag zien welke producten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen in hun lokale supermarkt en daardoor met korting te koop zijn. Met de extra toevoeging aan de app kunnen deze producten nu ook direct in een Afgeprijsd boodschappenlijst gezet worden. Ook wordt in de app gevraagd welke producten ze kopen. Op basis van die informatie wordt de lijst met kortingsproducten bijgewerkt zodat die actueel blijft.

Liefst een kassakoppeling

De beste methode om het aanbod in Afgeprijsd actueel te houden, is een kassakoppeling waarbij de aanbiedingenlijst per verkocht artikel wordt bijgewerkt. Nu is het nog zo dat klanten naar de supermarkt gaan voor een product, maar dat dit niet meer aanwezig is.  ‘Wij zijn technisch klaar voor een kassakoppeling, maar supermarktformules willen nog niet meewerken. Ze willen die data niet delen’, aldus De Vocht.