AH moet sluiten vanwege rattenplaag

VALKENSWAARD - Een filiaal van AH in Valkenswaard is sinds donderdagavond gesloten.Ratten zorgen voor veel overlast. Dinsdag of woensdag pas gaat de supermarkt weer open.
Delen:

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) inspecteerde de supermarkt en heeft bepaald dat de winkel vanaf donderdagavond de deuren heeft moeten sluiten, laat woordvoerder Anoesjka Aspeslagh van Albert Heijn aan Distrifood weten. De overlast veroorzakende knaagdieren zitten vooral in het magazijn.

Weekend
In de loop van de week, waarschijnlijk op dinsdag of woensdag pas, gaat het AH-filiaal waarschijnlijk weer open laat Aspeslagh weten. ‘De kwestie speelt al langere tijd. Een gespecialiseerd bedrijf heeft maatregelen genomen om de overlast terug te dringen, maar dat heeft tot dusverre onvoldoende geholpen.’ De komende dagen wordt de winkel stevig onder handen genomen om een definitief einde aan de onhygiënische omstandigheden te maken.

Plafondplaten
‘De plafondplaten worden nu geïnspecteerd en gereinigd. Verder halen we de schappen naar voren zodat achter de schappen alles beter in de gaten gehouden kan worden. Vanaf dinsdag of woensdag moet de winkel schoon en hygiënisch zijn’, aldus de AH-woordvoerder. Volgens Aspeslagh heeft de omgeving van de supermarkt al lang last van de aanhoudende rattenplaag. In de tussentijd worden klanten doorverwezen naar een ander filiaal in dezelfde gemeente.