Coop in actie tegen kinderuitbuiting

VELP - Coop schiet Terre des Hommes te hulp. Klanten kunnen vanaf vandaag acht weken lang hun statiegeld doneren aan de kinderhulporganisatie.
Delen:

Coop verdubbelt het eindbedrag. Terre des Hommes voorkomt dat kinderen worden uitgebuit en zorgt ervoor dat ze zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen.

Statiegeldactie
Met de opbrengst van de statiegeldactie wil de organisatie dit jaar 960 kinderen in India beschermen tegen misbruik door hen naar school te sturen. Sinds 2008 organiseert Coop ieder jaar verschillende statiegeldacties voor wisselende goede doelen. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren aan een goed doel. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld. Met de acties is in totaal al meer dan 1,5 miljoen euro opgehaald.

Kindermisbruik
Terre des Hommes richt zich op het stoppen van kinderuitbuiting zoals kinderarbeid, kinderhandel, seksuele uitbuiting en kindermisbruik. Het gaat om ernstige schendingen van kinderrechten, met soms vergaande gevolgen. Terre des Hommes werkt aan een wereld waarin kinderen een menswaardig bestaan hebben en kunnen opgroeien tot zelfstandige volwassenen.

Opbrengst
Albert Jaap van Santbrink, Directeur Terre des Hommes Nederland: ‘We zijn erg blij met deze actie. Dit is een mooi voorbeeld van hoe bedrijven samen met hun klanten ons werk kunnen ondersteunen. De opbrengst van de statiegeldactie besteden we aan preventieve maatregelen zoals onderwijs en voorlichting om te voorkomen dat kwetsbare kinderen in India slachtoffer worden van kindermisbruik. Kinderen die naar school gaan zijn minder kwetsbaar voor uitbuiting en hebben kans op een betere toekomst.’