Jumbo dicht na pepperspray-incident

LEEUWARDEN - De Jumbo aan het Johannes Kolfplein in Leeuwarden is zondagmiddag gesloten nadat er in de winkel een mishandeling had plaatsgevonden waarbij onder meer met pepperspray werd gespoten.

Een 27-jarige inwoner van Leeuwarden was het slachtoffer van de mishandeling, meldt de Leeuwarder Courant. Hij werd door een andere man geslagen met een boksbeugel en werd belaagd met pepperspray. Het personeel van de winkel en het winkelend publiek hadden dusdanig veel last van de pepperspray dat de winkel sloot en de rest van de dag ook niet meer open ging. Volgens de regionale krant is bekend wie de verdachte is, maar is hij nog niet aangehouden door de politie.

Mishandeling
Het is het tweede geweldsincident in een Jumbo in de Friese hoofdstad in korte tijd. In december werd de supermarktmanager van de Jumbo aan het Hoeksterpad mishandeld door twee klanten. Zij bemoeiden zich ermee toen de manager een 17-jarig meisje aansprak dat haar winkelverbod overtrad. Een 19-jarige man schopte en sloeg de Jumbo-manager, een 39-jarige vrouw uit Leeuwarden deed dat ook toen de manager eenmaal op de grond lag. Omstanders slaagden erin de supermarktmanager te ontzetten en hielden de twee vechtersbazen aan totdat de politie arriveerde. De vrouw met het winkelverbod wist tijdens het tumult van de vechtpartij te ontkomen uit de Jumbo.