Mosselen dik en vet dit jaar

YERSEKE - Het belooft een goed seizoen voor de mosselliefhebbers te worden. Het vleesgewicht is, zeker voor de tijd van het jaar, zeer goed te noemen.
Delen:

Dat blijkt nu de eerste ladingen mosselen op de

veiling in het Zeeuwse Yerseke zijn aangekomen en geveild. Dit betekent dat de

zeevruchten halverwege volgende week in de restaurants, viswinkels en

supermarkten liggen.

Meer voor minder

Het afgelopen jaar werd door veel consumenten flink geklaagd, omdat de

schelpdieren te klein en te duur waren. Bovendien bevatten de mosselen vooral

aan het begin van het seizoen veel kleine krabbetjes. Wat dat betreft, is er dit

jaar beter nieuws: de sector belooft dit mosselseizoen méér mosselen voor

hetzelfde of zelfs minder geld.

Lees ook:


href=”/ts_di/distrifood.portal/enc/_nfpb/true/tsdi_portlet_news_singleeditorschoice1_assortiment1_actionOverride/___2Fportlets___2Fts___2Fge___2Fnews_singleeditorschoice1___2Fcontent___2FshowDetailsList/_windowLabel/tsdi_portlet_news_singleeditorschoice1_assortiment1/tsdi_portlet_news_singleeditorschoice1_assortiment1id/48521/_desktopLabel/distrifood/_pageLabel/tsdi_page_assortiment/index.html”>Zeeuwse

mosselen vanaf juli in het schap


href=”/ts_di/distrifood.portal/enc/_nfpb/true/_pageLabel/tsdi_page_loketten_reportages_parent_content/tsdi_portlet_news1_reportagessearch/true/tsdi_portlet_news1_reportageschannelId/102/tsdi_portlet_news1_reportagesid/20507/_desktopLabel/distrifood/index.html”>’Zeeuwse

mosselen laten liggen’