Dr. Oetker moest NY Pizza stoppen

AMSTERDAM - De Duitse voedingsmiddelenproducent Dr. Oetker moet in Nederland de verkoop van pizza's met de merknaam New York staken. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam donderdag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door de pizzaketen New York Pizza.
Delen:

Volgens de rechtbank heeft Dr. Oetker inbreuk gepleegd op de beschermde merknaam van New York Pizza, dat in 1993 is opgericht. Hoewel de ingrediënten niet hetzelfde zijn, had Dr. Oetker voor een andere benaming moeten kiezen, aldus het vonnis. Dr. Oetker moet binnen een maand de verkoop van de pizza's met de gewraakte merknaam staken. Elke dag dat de onderneming daaraan niet voldoet, moet ze 1000 euro betalen tot een maximum van 100.000 euro.

Het voedingsmiddelenbedrijf moet ook 2000 euro aan New York Pizza betalen als vergoeding voor de proceskosten. De rechter vond een schadevergoeding van 10.000 euro te gortig, evenals een rectificatie in de dagbladen. New York Pizza kan de 'overwinning' zelf wel onder de aandacht van het publiek brengen, zo staat in het vonnis. Dr. Oetker mag van de rechter wel pizza’s blijven verkopen onder de merknamen BBQ Chicken en Hot Texas, namen die New York Pizza ook hanteert.

Exclusief

Hierop heeft de pizzaketen geen exclusieve rechten. Ook met het kopiëren van ingrediënten of recepten heeft de rechtbank geen moeite. De pizza’s die al in de winkels liggen, mogen gewoon worden verkocht.

Auteur: Joep Meijsen

Dit vind je misschien ook interessant