'Douwe Egberts overweegt verkoop L'Or

AMSTERDAM - Het Nederlandse koffiebedrijf DE Master Blenders overweegt de verkoop van het Franse koffiecupmerk L'Or bij de overname van de koffieactiviteiten van Mondelez. Daarnaast zouden mogelijk ook het eveneens Franse merk Grand Mere in de verkoop gaan.
Delen:

Dat schrijft het persbureau Reuters op basis van anonieme bronnen. DE Master Blenders en de koffie-activiteiten van Mondelez smelten binnenkort samen op basis van een akkoord uit mei. De nieuwe onderneming gaat Jacobs Douwe Egberts heten. De overname wordt naar verwachting in 2015 afgerond. Voor de verkoop van de Franse activiteiten zou zakenbank Lazard zijn ingeschakeld, zo meldt Reuters.

Geen commentaar
L’Or komt uit de DE-tak van het nieuwe fusiebedrijf, terwijl Grand Mere uit de stal van Mondelez komt. Betrokkenen weigeren tegenover Reuters iedere vorm van commentaar op het nieuws. Jacobs Douwe Egberts wordt de grootste op zichzelf staande koffiefabrikant ter wereld, al is het bedrijf daarmee geen marktleider. De koffiedochter van het Zwitserse Nestlé is aanzienlijk groter.