Investeerder koopt Friese dropfabrikant K&H

OOSTERWOLDE - De Friese dropfabrikant Kraepelien & Holm (K&H), voornamelijk actief als leverancier van huismerken, komt in handen van The European Candy Group (TECG).
Delen:

De twee partijen hebben overeenstemming bereikt over een volledige overname, zo werd maandag bekendgemaakt. Financiële details werden niet genoemd.

Investeringsmaatschappij

TECG, dat vorig jaar is opgericht door investeringsmaatschappij Bencis Capital Partners, is het moederbedrijf van Continental Candy Industries met vestigingen in Drachten en Hoorn. Dat bedrijf maakt een breed assortiment drop en snoep en ziet de overname van K&H als een goede aanvulling op de bestaande activiteiten.

Concurrentie

In een toelichting op de overname wees directeur Willem Dolman van K&H op de stevige concurrentie tussen drop- en snoepmakers. Om in die markt een rol van betekenis te spelen is schaalgrootte vereist, aldus de topman. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Bij K&H werken, inclusief tijdelijke krachten, ongeveer 50 mensen. De jaaromzet bedraagt volgens Dolman circa 13 miljoen euro.