Prijsgarantie Asda loopt uit op fiasco

LONDEN – De door de Britse supermarktketen Asda uitgevaardige prijsgarantie loopt uit op een fiasco. Door een fout in het systeem krijgen klanten via internet vouchers voor gratis boodschappen waar ze helemaal geen recht op hebben.
Delen:

Dat meldt het Britse vakblad The Grocer. De vouchers vallen veel te hoog uit wanneer klanten bepaalde producten kopen in combinatie met producten die bij de concurrentie als ‘multibuy’ in de aanbieding zijn. Het blad kocht twee mandjes met boodschappen die bij concurrenten als 3 voor de prijs van 2 in de aanbieding zijn, met één ander product.

Zeventien pond voordeel

Na invoering van de kassabon in het systeem werd de juiste waarde van de kassabon bij Asda prima weergegeven, maar werd een vergelijkbaar mandje bij Waitrose om onbekende redenen op zeventien pond lager gezet, terwijl de boodschappen in werkelijkheid bij Waitrose juist vijf pond duurder waren. De redactie van het blad kon echter gewoon het voucher ter waarde van ruim zeventien pond uitdraaien.

De mist in

Op websites delen consumenten manieren om Asda geld afhandig te maken. Ook wordt aangegeven dat door verschillende e-mailadressen te gebruiken het maximum per maand van honderd pond aan vouchers kan worden ontlopen. Vorig jaar ging een systeem met prijsgaranties bij Tesco ook al de mist in. Asda zegt te werken aan een oplossing voor het probleem.