'Dirk': prijzenslag is over het hoogtepunt

BREDA - De prijzenslag tussen de Nederlandse supermarkten is over het hoogtepunt heen. 'Ik denk dat de boel nu een beetje gestabiliseerd, maar wie desondanks de prijzen wil verlagen, vindt ons zeker op zijn weg.'
Delen:

Dat zegt Dirk van den Broek junior in het Brabants Dagblad bij de opening van de vernieuwde supermarkt in Breda. Het zuiden van Nederland is een belangrijke plek voor expansie voor Dirk van den Broek, dat verder de pijlen heeft gericht op Friesland en Groningen om zo verder te bouwen aan een landelijk netwerk.

Hierbij moeten ook megastores gaan horen. Van den Broek zegt op dezelfde locaties te mikken als Ikea en Makro. 'Ik was laatst bij Ikea en als je ziet wat dat bedrijf aan food verkoopt. Was trouwens meteen een signaal voor mij om meer Zweedse producten in het schap te leggen', aldus Van den Boek. 'Het is toch belachelijk dat Ikea op zo'n goede en goedkope locatie mag wat anderen niet mogen.' De jacht op deze locaties, Breda en Roosendaal zijn in beeld, wordt geleid door zijn broer Jan van den Broek.

Auteur: Joep Meijsen