Vomar verlaagt prijzen van duizend artikelen

ALKMAAR - Supermarktketen Vomar verlaagt de prijzen van duizend artikelen. Daarmee wil het bedrijf een signaal afgeven dat de prijzenoorlog nog lang niet is afgelopen. De keten voorspelt juist dat de strijd doorgaat en neemt daarin bewust het voortouw. Met de prijsverlagingen wil het bedrijf het eigen marktaandeel verdedigen.
Delen:

Dat heeft Vomar bekendgemaakt. Afgelopen zaterdag zijn zeshonderd artikelen in prijs verlaagd. Donderdag volgen nog eens vierhonderd producten. De supermarktketen verwacht dat de prijsverlagingen uiteindelijk zullen leiden tot een stijging van de omzet bij het bedrijf. De maatregelen leiden niet tot aantasting van de werkgelegenheid bij het Superunie-lid.

Vomar rekent juist op gestage groei van het aantal filialen en de werkgelegenheid. Volgens de onderneming is er nog voldoende ruimte op het gebied van inkoop om een verdere uitbreiding van de prijzenoorlog mogelijk te maken. Vomar beschikt over 41 supermarkten in de driehoek Den Helder, Almere, Noordwijk. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Alkmaar.

Auteur: Joep Meijsen