Brand oud-AH-dc mogelijk aangestoken

ZAANDAM - In een bedrijfsverzamelgebouw aan de Vredeweg in Zaandam is zaterdag begin van de middag een zeer grote brand uitgebroken. Veel brandweerkorpsen uit de regio hielpen met blussen.

Er zijn geen gewonden gevallen. Ook zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten of is er asbest aangetroffen. Een Russisch sprekende man, die uit het brandende pand kwam en zijn aanwezigheid niet kon verklaren, zit vast op verdenking van brandstichting.

Albert Heijn-dc

Het pand was voorheen in gebruik als distributiecentrum van Albert Heijn. Inmiddels zijn er enkele bedrijven in gevestigd. Er zouden geen gevaarlijke stoffen zijn opgeslagen. Het blussen duurde tot laat in de avond. De brandweer kon het vuur aanvankelijk alleen van buiten bestrijden in verband met de rookontwikkeling binnen.

Aanhouding

De aangehouden man kwam tijdens de bluswerkzaamheden met ademhalingsmoeilijkheden het brandende complex uitgelopen. Hij is verzorgd door ambulancepersoneel, waarna de politie hem heeft meegenomen naar het bureau waar hij wordt ondervraagd over zijn betrokkenheid bij de brand. Volgens de politiewoordvoerster maakte de man het goed. Ze kon nog niets zeggen over de identiteit van de verdachte.