Beter imago varkensvlees nodig

BOEKEL - Het spontane initiatief van enkele Brabantse varkenshouders voor een beter imago van de sector heeft een snaar geraakt. Meer dan driehonderd varkenshouders kwamen maandagavond naar de oprichtingsbijeenkomst van Varkens Vandaag in Boekel. ‘De tijd is er rijp voor’, constateerden de initiatiefnemers tevreden.
Delen:

Doel van de nieuwe stichting is een beter beeld van de varkenshouderij bij de consument die de afgelopen jaren vooral is geconfronteerd met verhalen over megastallen en de gevaren van antibioticagebruik. Varkens Vandaag wil het 'echte verhaal' vertellen, legde initiatiefnemer Jan Vogels uit. ‘Daar heeft de consument recht op.'

Actiever

Vogels concludeerde dat 'de tegenpartij' tot dusver beter georganiseerd is. Activisten zijn actiever en burgers horen alleen wat tegenstanders in de media zeggen, aldus de varkenshouder uit Erp.

Niets te verbergen

‘We hebben niks te verbergen’, zei hij. Varkens Vandaag wil de deelnemers vragen om hun moderne stal te openen en de buurt te laten komen kijken. ‘Het is zonde als we dat niet doen’, zei de communicatieadviseuse die de stichting heeft ingehuurd. De varkenshouders werd gevraagd om een actieve en financiële bijdrage. Boerenorganisatie ZLTO staat sympathiek tegenover het initiatief. ‘We wensen ze veel succes', reageerde een woordvoerder maandagavond.